De organisatie is opgericht in 1980 onder de naam Reanimatie onderwijs Land van Heusden en Altena

In 1994 kwamen twee ambulanceverpleegkundigen bij de huidige penningmeester informeren of er een mogelijkheid was om de organisatie nieuw leven in te blazen.

We hebben toen een nieuwe start gemaakt en hebben van de Nederlandse Hartstichting een pop gedoneerd gekregen zodat we weer verder konden gaan met cursussen geven.

In het begin gingen de twee instructeurs overal naar toe. Soms gaven ze beiden 3 avonden per week een cursus. Dit deden ze vooral bij EHBO-verenigingen, bedrijven, sportclubs en enkele individuele groepen.

In 2005 heeft de Nederlandse Hartstichting geadviseerd om alle organisaties voor reanimatieonderwijs onder te brengen als stichting. Vanaf december 2005 zijn wij nu Stichting Reanimatie en AED onderwijs Altena.

De Nederlandse Hartstichting drong aan op een wat zakelijkere aanpak.

Dit hebben wij direct opgepikt en verder uitgewerkt. Het bestuur is voltallig, we zijn financieel gezond en beschikken over uitstekend lesmateriaal.

Bestuur:

Voorzitter: Henk Brouwer

Secretaris: Pauline Goemaat

Penningmeester: Ria van der Linden

Het instructieteam bestaat uit twee instructeurs, allen werkzaam in de gezondheidszorg (ambulance, brandweer en ziekenhuis)

Instructeurs:

Arie de Fijter en Mark Donkersloot